Rrënoja (!) me mure guri të thatë në majën e Tomorit

Rrënoja (!) me mure guri të thatë në majën e Tomorit

Nje foto qe poston: Albanian Archaeology me pamjen e nje monumenti ne Majen e malit te Tomorrit, eshte nje nga kuriozitetet me interesante te gjurmeve te kultit te Majave te Maleve, qe ishte i praktikuar nga te Paret Tone te lashte.
Asgje nuk dime me shume rreth kesaj vlere arkeologjike. Nuk kemi gjurme per kete monument as nga studiuest e fillimshekullit XX, kur Tomorri me shenjterine e tij terhoqi vemendjen e studiuesve te huaj dhe Shqiptare.

Rrënoja (!) me mure guri të thatë në majën e Tomorit

Nga pamja e fotos duket se eshte nje mur i thate (pa llaq) ne forme rrethore. Te ju kete shpetuar gjurmuesve dhe arkeologeve, apo ndoshta kemi te bejme me nje foto qe nuk ka referencat e sakta. Kete nuk e dime. 

Shenim nga J. Brahaj