Qyteza italiane nxjerr në shitje shtëpitë për 1 Euro, ja arsyeja (foto). –

Këshilli i qytetit italian të San Piero Patti në Siçili, mori vendimin që shtëpitë e braktisura të shiten me një çmim prej 1 euro, në mënyrë që të tërheqë banorët në këtë vend malor të braktisur.

Qyteza e San Piero-s në Itali

Këshilli i qytetit italian të San Piero Patti në Siçili, mori vendimin që shtëpitë e braktisura të shiten me një çmim prej 1 euro, në mënyrë që të tërheqë banorët në këtë vend malor të braktisur.

Për shkak të emigrimit të madh dhe plakjes, kjo qytezë ka humbur një pjesë të madhe të popullsisë, e cila është arsyeja pse autoritetet duhet të marrin masa urgjente për ta shpëtuar atë nga zhdukja.

( Qyteza e San Piero-s )

Mirëpo të gjithë ata që zgjedhin për të blerë një shtëpi, duhet të respektojnë kriteret e përcaktuara nga autoritetet, ku të përdorin gur, drurë dhe terrakotë në çatitë tradicionale, nëse është e mundur, për të punësuar gurgdhendësit lokalë. Jeta në këtë vend mund të jetë interesante për shkak edhe të një plazhi që ndodhet 15 minuta larg.
( Qyteza e San Piero-s )

 Gazeta: Shqiptarja.com