Pritet të kalojë një ciklon i fuqishëm! Vjen kthesa e madhe e motit, çfarë na pret gjysmën e parë të muajit maj

4 MAJ 2021

Gjatë ditës së nesërme në Evropën veriperëndimore pritet të kalojë një ciklon i fuqishëm i cili di të shtrihet me frontin e tij deri në Mesdheun perëndimor.

Edhe në Mesdheun perëndimor pritet krijimi i një ciklongjeze tjetër e cila pritet të vijë në drejtim të Gadishullit Ballkanik por jo në territoret tona duke kushtëzuar destabilizim të pjesshëm të motit, por rrallë në disa rajone priten reshje të izoluara shiu.

Pozita e ciklonit do të drejtojë rrymimet ajrore nga Afrika Veriore drejt territoreve tona. Priten intervale kohore me diell, vranësira, erëra jugore dhe jugperëndimore dhe rrallëkund riga lokale shiu.

Pra, ashtu siç paralajmëruam gjysma e parë e këtij muaji po kalon pa reshje, ngrohtë, por me mot jo tërësisht të qendrueshëm./Meteoballkan