Ne Komisariatin Rajonal të Policisë Rrugore Tiranë u përkujtua 19 vjetori e rënies në krye të detyrës të Allaman Dervishit, dëshmor i Atdheut, ish punonjës policie në këtë Komisariat.
Me kete rast ne ambjentet e jashtme te keti Komisariati u peruru dhe Busti i keti deshmori.
Ne ceremoni moren pjese kolege, familjare te deshmorit dhe punonjes nga ky komisariat dhe perfaqesues te Policise se qytetit Tirane.
Allaman Dervishi u lind më 20.09.1969, në Kryezi të Pukës.
Më datë 24 maj 2004, duke qenë në shërbim së bashku me kolegun e tij Resmi Hasanpapaj, në hyrje të qytetit të Tiranës, vritet në krye të detyrës.