Shpella e SHKRUEME, ne fshatin SHKALLE, Bashkia Klos. qe na e percjell miku, Selman Kurti, qe e ka afro 100 metra nga shtepia. Aty gjindet Lagjjia Trojas, e vetem 1000 m, ne maje te malit, qyteza Ilire.
Ne Xhuxhe te Mirdites u gjet nje gur po aq i Çmuar, ndersa ketu ne TROJE, gjindet e shkruar nje faqe mali, ketu banojne Kurtjet (Kurtajt) e Shkalles!

Historia mijeravjeçare gjendet dhe ne territorin Matjan, ne Bashkine Klos !
ama ketu ndryshon puna, faqen e malit nuk na e “rremben“ Tirana!
Kjo eshte monument shkembor !
Fshati SHKALLA, e Bashkia Klos.

Nga: “Flamur Bala“.

Shpella e SHKRUEME , ne fshatin SHKALLE , Bashkia Klos