Ndertesa e Bankes se Pare Kombetare u prish,  u zhduk nga Hiresia e Tij Rama dhe Veliaj dhe arkitektja e Ministrise se Kultures. Do shkaterrohet dhe Godina e pare e Radios Shqiptare

Panvaresisht transmetimit per here te pare nga ish godina e Bashkise (Komitetit Egzekutiv) e cila nuk egsiston,kjo ka qene Godina e pare e Radios Shqiptare,per here te pare eshte folur dhe kenduar nga kjo Radio,e cila konsinderohet historia jone dhe quhet Monument Kulture, por fatkeqesisht shikoheni si eshte katandisur kjo ndertese, Qeveria, Ministria, Monumentet e Kultures dhe Bashkia e Tiranes qe fiton shume me ngritjen e pallateve te reja te shpenzoje pak ahtu si dhe qeveria me PPP,per ta ngritur ashtu sic ka qene dhe te jete tamam Monument Kulture,me te gjithe paisjet e atehershme,apo nuk duan te interesohen dhe te njohin historine tone.

   

Nga: Kristaq Janushi