Ndahet nga jeta Piktori qe jeten e kaloi neper gjithe kampet e Diktatures.

U largua nga jeta, nji mik i hershem i vuajtjeve, Lirim Biçaku. Gjithe jeta e tij nga lindja deri ne afersi te moshes se pensionit kaloi neper gjithe kampet e diktatures… Mbasi ajo ra… Lirimi u shfaq me artin e tij, si artist i pashkolluar askund… dhe krijoi nje stil te vetin… ku dominon drita dhe ndrydhja… Lirim Biçaku krijon boten artit te vet, ku jetoi driten e munguar pa i vjedhur askujt asgje…!
I lehte te qofte dheu, miku im…!
Ngushellime e mia me te sinqerta Bardhes, vajzave Danieles dhe Rebekes dhe djemve Vilsonit dhe Gencit!

Lirim Biçaku i ka mbijetuar të gjitha vështirësitë fizike, morale, emocionale të jetës së mbrapsht të periudhës komuniste. Ai jetoi së bashku me familjen e tij, aktet fatkeqe dhe denigruese të një pushteti, i cili i shikonte të kundërt, të gjithë ata që i shpalli armiq ekonomikë, ideologjikë dhe politikë…

Teksti: Suzana Varvarica.