Qershor 2022

Qeveritë kanë krijuar ligje për të udhëhequr mënyrën se si njerëzit jetojnë dhe lidhen me njëri-tjetrin në një vend të caktuar.

Disa nga këto ligje janë standarde, të tjera kanë kuptim, dhe të tjera janë reklamuese. Këtu është një listë e ligjeve të çuditshme nga pjesë të ndryshme të botës:

1. Ndalohet me ligj dhënia pa kujdes e biçikletës në Meksikë. Të gjithë qytetarët duhet të kenë kujdes mos i japin biçikletës me shpejtësi apo të heqin këmbët nga pedalet.

3. Nuk lejohet konsumi dhe blerja e çamçakëzit në Singapor

4. Ndalohet të ushqyerit e pëllumbave në San Francisko

5. Ndalohet të pështyni në Barcelona

6. Nuk lejohen taktat e larta në shumë monumente greke

7. Nuk lejohet të vdesësh në Francë. Në këtë vend ka tre qytete ku si shtetas i huaj e ke të ndaluar me ligj vdekjen brenda kufijve të tyre.

 Nga Alfapres.