Kuiozitet:

Misteri i zjarrit që bie nga qielli

Një imazh që u shfaq para pak dtesh si një top zjarri duke rënë nga qielli po hap shumë debat. Shkrepja është bërë këtu, por se çfarë ishte, mbetet ende mister…

Richard Romano po punonte te traktori i tij kur vajti të kontrollonte postën, ai vuri re një avion të vogël në qiell. “Dëgjova një shpërthim dhe pashë flakët që po binin nga qielli”, kujton Romano. Ai nxori telefonin dhe kapi pamjet e rralla. Pastaj telefonoi autoritetet në kontenë Polk.

“Morëm një telefonatë nga një qytetar që raportoi rrëzimin e një avioni”, tha Sherifi, i cili dërgoi një ekip në terren dhe në ajër. “Shpresoj të mos jetë një avion. Nuk ishte një meteor pasi kam parë shumë nga ata të bien në tokë”, tha Romano.

Por se çfarë ishte, vlen të diskutohet. Jim Todd, një ekspert shkencor, thotë se flakët mund të jenë shkaktuar nga emisionet e ndonjë avioni. Megjithatë nuk jep siguri për këtë tezë. Autoritetet amerikane u kanë bërë thirrje banorëve të zonës që të dërgojnë filmimet e tyre, në mënyrë që të zbulohet se çfarë ishin ato flakë misterioze që ranë nga qielli.

l.h/ dita