Kambane Mesjetare qe vjen nga Shpati-Elbasan. –

ArtanShkreli.-

Nje nder kembanat e mesit te shek XV me zanafille nga Shpati i Arbenise se Mesme, e cila nuk interpretohej sakte, ishte dhe kjo e paraqitur se fundmi ne ekspoziten elegante te pervjetorit te Skenderbeut ne P. Kongreseve, Tirane.
Ne te vertete kemi te bejme me nje hagjiografi kryesisht perendimore per kohen, qe me teper se cdo gjeje i referohej Shen’ Anes (mames se Virgjinës, e cila nga ana e saj paraqitet me Femijen ne preher).

Nuk eshte vendi ketu per te bere referencat midis kultit te Shen’ Anes dhe perkatesise se saj me ate te Shene Prendes ne Shqiperi, por ketu, e ne raste te tjera si kjo, kemi te bejme me kumbona te paracaktuar pergjithesisht per kishat kushtuar kesaj pajtoreje.

Huazuar nga shenimet ne FB: Artan Shkreli.