Jelek Gruaje me Qendisje me makine qepese.
Nderprerja e mardhanieve tregetare me jashte ne periudhen pas Luftes se Dyte Boterore, i detyroj punueset e veshjeve kombetare te gjenin rruge te tjera, nga qe nuk kishte ne treg fije (fill) ari dhe argjend dhe materiale te tjera.
Shikojeni se si eshte harmonizuar tradita nga mjeshteret, me nje teknike dhe forme novatore te Jeleket.

Sot ka disa “puntori’  per veshjet kombetare, qe vetem percudnojne (me apo pa qellim) motivet ornmentale, ngjyrat dhe vazhdimesine e veshjeve tona. Ky jelek eshte model per njohjen e vazhdimsise se tradites ne kushte te veshtira ekonomike dhe materiale te brezit te gjysmes se shek. XX.

Ne foto: Jelek i Veshjes se Pukes.