Çmenduri në Kili, protestuesit shkatërrojnë kishat dhe djegin statujat e Jezusit, (foto). –

9 Nëntor 2019

Protestuesit në Kili kanë nisur që të bastisin kishat, disa javë pas nisjes së protestave masive në vendin amerikano-jugor.

Një grup protestuesish të veshur me të zeza u futën nëpër kisha në zonën e La Asuncion dhe nxorën prej aty statuja Jezusi dhe ikona, për t’i vënë më pas zjarrin.

Çmenduri në Kili, protestuesit shkatërrojnë kishat dhe djegin statujat e Jezusit, (foto). –

Çmenduri në Kili, protestuesit shkatërrojnë kishat dhe djegin statujat e Jezusit, (foto). –

Protestat në Kili nisën muajin e kaluar, pasi qeveria njoftoi një rritje të biletave të metrosë. Me kalimin e ditëve protesta u kthye në një lëvizje kombëtare pa udhëheqës që kërkon tashmë arsim më të mirë, përmirësim të shërbimit shëndetësor dhe barazi ekonomike.

Çmenduri në Kili, protestuesit shkatërrojnë kishat dhe djegin statujat e Jezusit, (foto). –

Çmenduri në Kili, protestuesit shkatërrojnë kishat dhe djegin statujat e Jezusit, (foto). –

©Copyright Gazeta SHQIP