HIV Shkaqet

HIV: Shkaqet
HIV shperhapet kur gjaku, sperma dhe rrjedhjet vaginale nga nje person i infektuar kalojne ne trupin e nje personi tjeter, nepermjet kontakti seksual, perdorimit te te njejtave shiringave gjate marrjes se droges ose kur kalon nga nena te femija gjate lidnjes.

HIV perhapet me rralle ne SHBA gjate transfuzionit te gjakut apo transplatimit te organeve sepse ka teknika te avancuara vezhguese.

Nese jeni te infektuar me HIV apo jeni duke u kujdesur per dike qe mbart kete virus, telefononi menjehere 911 ose sherbimet e emergjences ne rast se vini re ndonje nga keto efekte zhvillohet:

KRIZE
HUMBJE NDJENJASH
PAAFTESI PER TE LEVIZUR PJESE TE TRUPIT (PARALIZE)
PAAFTESI TE QENDROSH NE KEMBE APO TE ECESH
DOBESI E NJERES PJESE TE TRUPIT

Telefono mjekun nese ndonje nga keto efekte zhvillohet:

temperature me e larte se 39.4 grade C
temperature me e larte se 38.3 per 24 ore
kolle qe prodhon mukus apo peshtyme
ndryshime ne balance dhe ndjesi
diarre, gjakrredhje e pazakonte nga hunda apo prania e gjakut ne urine
dhe dhimbje koke.


Shqiperiacom

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama