Pas Henes akull i paster edhe ne Mars

Pas Henes, akull i paster edhe ne Mars
Madje eshte zbuluar se ky akull eshte i paster me shume pak papasterti. “Deri tani mendohej se ne Mars akulli prezent ishte i perbere nga nje perberje 50 perqind pluhur dhe 50 perqind akull”, ka shpjeguar Shane Byrne i Universitetit te Arizones. “Por ne pese krateret e formuar kohet e fundit pas nje impakti asteroidesh apo kometash eshte gjetur nje perzjerje e formuar nga 1 perqind papasterti dhe 99 perqind uje i paster ne forme akulli”, shtoi ajo.

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama