Shteti i Epirit

Shteti i Epirit

Koinoni (Lidhja) e Molosëve.

Marrëdhëniet politike të Lidhjes me Maqedoninë

Marredheniet politike te Lidhjes me Maqedonine

Pas viteve 60 të shek. IV p.e.sonë në politikën e jashtme të Lidhjes Molose vihen re ndryshime të dukshme, që çuan në zgjerimin territorial dhe në fuqizimin e mëtejshëm politik të saj

21 vite më parë | Lexo më shumë »

Aleanca (Symahia) Epirote.

Fundi i sistemit monarkik në Epir

Fundi i sistemit monarkik ne Epir

Pas vdekjes së Pirros, Aleanca Epirote filloi gradualisht të humbiste fuqinë e saj të mëparshme politike dhe ushtarake. Me gjithë përpjekjet e bëra për të ruajtur zotërimet e mëparshme n&eum

21 vite më parë | Lexo më shumë »

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama