Bilal Xhaferi

Bilal Xhaferi

Bilal Xhaferi eshte nje talent i rralle i letrave shqipe...Njeri nder personalitetet letrare per te cilin shtypi shqiptar pas viteve te 90-ta e beri publike vepren e tij eshte shkrimtari Bilal Xhaferi.Ky cam fatprere pat jete perplot perplasje e ballafaqime me realitetin e idhte qe mbreteronte ne Shqiperi.Me origjine nga Cameria toke shqiptare e lare me gjak shqiptar nga greket dhe e okupuar prej tyre jeta e tij i ngjante nje anije mbi te cilen perplaseshin pameshirshem dallgte e detit.Rrethanat familjare ishin tejet trishtuese per Bilalin.8 vjec i vdes nena ndersa dhjete vjece ia pushkatojne babain si antikomunist.Bota e tij kryengritese beri qe ai te mos pajtohet me realitetin dhe te kerkoj shtegdalje nga tirania. Per nga gjuha poetike dhe permbajtja tragjike poezia e tij ma kujton poetin kosovar Din Mehmetin.Xhaferi diti te shendroi ne art tragjedin came dhe asnje krijim i deritanishem nuk e ka fuqin gjeniale te shkrimatrit Bilal Xhaferi.Poezia xhaferiane poertretizon tragjedin came,kete plage te rende te botes shqiptare.Ai eshte mjeshter i jashtazakonshem i poezis.

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama