Balade Came

Ylberi, si nje pershendetje e perlotur
                              lamtumire,
u zhduk matane largesive,
mbi kreshtat e flakeve,
                              neper shi.
Matane largesive u zhduk e perflakur
                              Cameria
dhe gjitha rruget tona shpien ne veri.
Ulerin era e Mesdheut mbi trojet e
                              lashta epirote,
                              mbi te shtrenjtat troje tona
                              stergjyshore.
Ne kullotat e braktisura kullosin rrufete.  
Ullishtet e pavjelura gjemojne si dallge
                              neper bregore.
 Dhe kudo toka came,
 mbuluar nga rete,
 renkon e mbytur ne gjak e lot,
e mbetur shkrete,
                              pa zot.
Na e tregojne drejtimin plumbat,
na e ndricojne rrugen flake, qe gjithe
token kane                              perpire.
                             
Pas shpinave tona perplas tufani dyert e shkallmuara te shtepive.
Dhe rruget zgjaten e zgjaten ne veri.
Ne, popull muhaxhir, ecim neper shi...
                              Lamtumire, Cameri!

 


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama