Bardhyl London

Bardhyl London

Bardhyl Londo ka lindur më 1948 ne Përmet. Vazhdoi studimet për Gjuhë-Letërsi në Universitetin e Tiranës. Pas mbarimit të fakultetit ai punoi për disa vite mësues në Përmet dhe më pas për gazetën letrare “Drita”. Për disa kohë ka qënë kryetar i “Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve”. Krijmtaria e tij letrare përfshin 8 vëllime me poezi si edhe disa romane. Është fitues i çmimit “Migjeni”.

Tituj të veprave
Drita e mesnatës - tregime (1974)
Gjurmë në trotuar - roman (1977)
Portali i perëndive të fyera - roman (1980)
Moti i madh - roman (1981)
Uhëzime për kapërcimin e detit - roman (1984)

Marre nga : www.sq.wikipedia.org

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama