Përpjekjet për rimëkëmbjen e Shtetit Shqiptar. Rëndësia e Epokës së Gjergj Kastriot Skënderbeut (146

Përpjekjet për rimëkëmbjen e Shtetit Shqiptar. Rëndësia e Epokës së Gjergj Kastriot Skënderbeut (146

Shqipëria në vitet 1468 - 1479

Rënia e Krujës, e Shkodrës dhe e kështjellave të tjera

Renia e Krujes e Shkodres dhe e keshtjellave te tjera

Luftimet e vitit 1474 treguan se luftëtarët shqiptarë ishin ata që mbrojtën me gjakun dhe jetën e tyre qytetin e Shkodrës, duke përballuar me heroizëm sulmin e forcave osmane. Shqiptarët luftonin me v

23 vite më parë | Lexo më shumë »

Përpjekjet për rimëkëmbjen e Shtetit Shqiptar

Kthimi në Shqipëri i Skënderbeut të Ri (1501-1503)

Kthimi ne Shqiperi i Skenderbeut te Ri (1501-1503)

Në fund të shek. XV sulltanët osmanë i shtuan përpjekjet për të zgjeruar pushtimet e tyre drejt Evropës Qendrore dhe Perëndimore.Për të përballuar këtë rrezik, shtetet evropiane u

23 vite më parë | Lexo më shumë »

Rëndësia e Epokës së Gjergj Kastriotit-Skënderbeut

Gjergj Kastrioti-Skënderbeu, Hero Kombëtar i shqiptarëve (1405-17 janar 1468)

Gjergj Kastrioti-Skenderbeu Hero Kombetar i shqiptareve (1405-17 janar 1468)

Gjergj Kastrioti-Skënderbeu (1405-17 janar 1468) personifikon një epokë të tërë të historisë kombëtare të shqiptarëve, që mori emrin e tij: luftën më se njëshekullore të

23 vite më parë | Lexo më shumë »

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama