Artikuj mbi historinë

Artikuj mbi historinë

Artikujt e Shqiperia.com per Anetaresimin e Shqiperise ne NATO  jane pergatitur nga Gazetaria Dhurata Milori.

  • Gora, deshmi nga traditat e malesise shqiptare

    Gjithnjë e më shumë flitet për humbjen e traditave të lashta kulturore shqiptare. Sidomos kur bëhet fjalë për qytete që janë kapur fort pas modernizimit. E megjithatë ende mbeten zona të thella që zgjojnë interesin e studiuesve.

  • Zenel Gjoleka, prijësi i tradhtuar nga bejlerët dhe agallarët

    Ky aksion shërbeu si sinjal për fillimin e kryengritjes më të madhe kundër-osmane që ka hyrë në histori me emrin Kryengritja e Tanzimatit, e cila i dha sundimit otoman goditjen, që shënoi fillimin e tatëpjetës së tij.

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama