Gjuha dhe Bashkejetesa

Gjuha dhe Bashkejetesa

 • Cfare eshte bashkejetesa?

  13 vite më parë
  Cfare eshte bashkejetesa?

  Bashkejetesa eshte nje term i perdorur ne fushen e marredhenieve nderkombetare per te pershkruar marredheniet respekt dhe jo te dhunshme mes grupeve te ndryshme te njerezve qe jetojne ne te njejtin vend ose kohe.

 • Bashkejetesa e njerezve

  13 vite më parë
  Bashkejetesa e njerezve

  Bashkejetesa e çifteve para marteses, gjate viteve te fundit, eshte nje trend i ri qe rralle ka ndodhur ne te kaluaren. Derisa ne periudhen e paraluftes rastet e te rinjve, te cilet kane preferuar bashkejetesen, kane mundur te numerohen ne “gishta”, tani pothuajse çdo i katerti apo i pesti çift para se te vendose ”zyrtarisht” per te lidhur kurore parapelqen te bashkejetojne.

 • Cfare eshte gjuha?

  13 vite më parë
  Cfare eshte gjuha?

  Dukuria e te folurit ne gjuhe u shfaq per here te pare ne Diten e Pentakostit tek Veprat 2:1-4. Apostujt shkuan dhe ndane ungjillin me turmat duke u folur ne gjuhet e tyre, ?i degjojme te flasin per gjerat e medha te Perendise ne gjuhet tona!'' (Veprat 2:11).

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama