Bashkejetesa e njerezve

Bashkejetesa e çifteve para marteses, gjate viteve te fundit, eshte nje trend i ri qe rralle ka ndodhur ne te kaluaren. Derisa ne periudhen e paraluftes rastet e te rinjve, te cilet kane preferuar bashkejetesen, kane mundur te numerohen ne “gishta”, tani pothuajse çdo i katerti apo i pesti çift para se te vendose ”zyrtarisht” per te lidhur kurore parapelqen te bashkejetojne.

Nje gje te tille te rinjte tane e praktikojne per faktin se permes kesaj forme ata e njohin me teper njeri- tjetrin dhe e testojne veten se sa jane te gatshem te jetojne se bashku dhe te krijojne familje. Edhe pse shumica e prinderve shprehen se nuk e preferojne shume, per te mos thene fare bashkejetesen, sot te rinjte mendojne ndryshme.

Sipas te rinjve, bashkejetesa eshte mundesia e mire per ta njohur njeri-tjetrin dhe e konsiderojne si nje faze parapergatitese per te krijuar familje. Shumica e rasteve te bashkejetesave perfundojne me martese te suksesshme, por ka raste kur çiftet ndahen. Pra, per disa te rinj menyra e tille e njohjes mes partnereve u hap rruge dy personave qe te vendosin me lehte per te ardhmen e tyre. Per disa te tjere, bashkejetesa eshte nje hap i gabuar, sipas te cileve po keqkuptohet te nje numer te rinjsh dhe mund te ndikoje ne shtimin e divorceve.

Pjesen tjeter te artikullit e gjeni ketu : http://www.shqiperia.com//lajme/lajm/nr/5157/Bashkejetesa-mes-cifteve-eshte-prove-per-nje-martese-te-suksesshme

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama