Festa e Sulltan Novruzit

Festa e Sulltan Novruzit

 • Çfare gatuajne besimtaret?

  13 vite më parë
  Çfarë gatuajnë besimtarët?

  Me këtë rast bektashinjtë gatuajnë ushqimet karakteristike, që janë byreku me 12 lloj të ndryshme barishtesh,(spinaq, lëpjetë, majdanoz, fletë lakre, kopër, gjethe prasi etj). Bimët e tokës simbolizojnë jetën e re që çel në pranverë dhe begatinë, brenda në byrek futet edhe një monedhë metalike. P

 • Si festohet Sulltan Nevruzi?

  Në këtë ditë feste pihet një gotë qumësht, që simbolizon lindjen e një dite të re. 22 marsi konsiderohet nga besimtarët bektashian një ditë e shenjtë, në të cilën ka lindur Imam Aliu.

 • Çështë festa e Sulltan Novruzit?

  Në këtë ditë nis stina e pranverës, sepse sot çdo gjë nis të marrë jetë e gjallëri. Dita nis me urimet më të mira për mbarësi, mirëqënie, paqe dhe dashuri. Në këtë festë gjithë besimtarët veshin rrobat më të mira dhe vijnë së bashku për të bërë faljen në këtë ditë të madhnueshme në Selinë e Shenjtë dhe çdo teqe. 22 marsi është shumë e pranishme në bot

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama