Nga: Spiro Nika.

Pasi lengoi, uleriti dhe kerkoi ndihme per 2-3 vjet, ura e gurte (monument kulture) qe lidhte Hoshteven dhe Lliarin, zhduket nga faqja e dheut. Kopetentet na quajten zhurmues mediatik, tani çfare u ngelet te na thone ?

Gjurmet e vetme nga zhdukja.

Komuniteti zagorit ndjehet i braktisur nga te gjitha llojet dhe sojet qeverisese. Turp i madh, historia shume e trishte, Zagoria ndjehet e braktisur dhe jetime. Duhen veprime konkrete ekstreme siç e meritojne. Se shpejti do kemi dhe fotot nga e vdekura.