Zbulim Arkeologjik- Ngjarje e Vitit ne Kosove.

Qe sot Arkeologjia e Kosoves pasurohet me artefakte arkeologjike me vlere te jashtezakonshme.

Objektet jane qjetur nga qytetari Haxhi Krasniqi ne fshatin Zhillovode te Vuhtrrise

26 Nentor 2021

Shenim nga Jaho Brahaj

Nga veshtrimi i pare ne emisionin (video) qe jep RTK3 Kosove, artefaktet jane te periudhes se bronzit ose me te hershme, por cdo vleresim (saktesim) do e bejne specialistet arkeolog. Ne nje prej figurave dallohet kryqi i vendosur (gdhenur) ne ballin e nje figure antropomorfe ndoshta mijravecare me vone i eshte gdhendur kryqi, qe te kujton edhe raste te tjera kur ne periudhen e krishterimit vendoseshin keto shenja per ti shenjteruar ne besimin e ri te fese tone keto objekte para ilire e ilire.

Zbulim Arkeologjik- Ngjarje e Vitit ne Kosove.

Zbulim Arkeologjik- Ngjarje e Vitit ne Kosove.

Fotot jane nga video e paraqitur nga RTK3. Objektet jane qjetur nga qytetari Haxhi Krasniqi ne fshatin Zhillovode te Vushtrrise. Zbulm I rastesishem dhe i dorzon ne institucionet shteterore te Kosoves.

Qytetari Haxhi Krasniqi zbuloi ne fshatin Zhillovode te Vuhtrrise Artefakte te jashtezakonshme Arkeologjike

Nje ngjarje e tille duhet te vleresoj aktin qytetar nga Institucionet me te larta shteterore dhe shkencore te Kosoves. Nuk kemi besim.