“Tërmeti i 26 nëntorit nuk u mat dot në Durrës”, flet sizmologu: Ja çfarë ndodhi. Aktualisht ne nuk dimë …

4, Dhjetor 2019

Aksilograma e tërmetit të 26 nëntorit nuk është regjistruar nga stacioni i Durrësit. 

Sizmologu Llambro Duni e konfirmoi këtë pas një pyetje qe iu be dje në mbrëmje nga një teleshikues ne studion e “Open” ne Top Channel.

Ai tha se akualisht dihet gjithcka per pasgoditjet ne Durres e Tirane, por nuk ka ende te dhene per “te njohur realisht se kush ka qene forca ne terma fizike ne siperfaqe te tokes’ ne 26 nentor ne Durres.

“Ne po perpiqemi ta rikuperojme, une nuk kam cfare fsheh, eshte nderprere energjia dhe eshte rivendosur pas gjysme ore., Nderkohe nuk ka funksionuar asgje, ne duhet te kishim UPS dhe keshtu eshte kjo pune. Shpresojme ta rikuperojme. Ne nuk po hyjme dot ne sensore ne memorie per ta manipuluar dhe per ta terhequr te dhenen. Kjo do te thote se ne njohim gjithcka qe ka ndodhur ne 21 shtator dhe te gjitha pasgoditjet e termetit te 26 nentorit ne Durres e Tirane, presim te rikuperrojme ate rekordin e 26 nentorit ne Durres”- tha ai.

Sizmologu Llambro Duni

Sipas tij, nese nuk rikuperohet kjo, atehere “kemi humbur nje te dhene qe do te ishte shume e vlefshme per te njohur realisht se kush ka qene forca ne terma fizike ne siperfaqe te tokes”.

Gazeta  Panorama