Kryeministri grek ka udhëtuar sot drejt Rodosit, por gjatë udhëtimit të tij ai është shqetësuar nga dy avionë luftarakë turq.

17 Prill, 23:08

Rindizen tensionet mes Turqisë dhe Greqisë por këtë herë duket se situata është edhe më serioze. Kjo pasi, Kryeministri grek ka udhëtuar sot drejt Rodosit, por gjatë udhëtimit të tij ai është shqetësuar nga dy avionë luftarakë turq.

Sipas informacioneve, gjatë fluturimit nga për në Rodos, dy luftëtarët turq që fluturonin në 10 kilometra larg kërkuan të dhënat e fluturimit nga pilot i helikopterit grek, i cili në atë kohë po fluturonte në lartësinë 15 kilometra.

Piloti njoftoi Kryeministrin dhe menjëherë nxituan në këtë pikë, ku avionët turk ishin futur në hapësirën greke, por më pas u larguan drejt lindjes. Shfaqja dhe largimi i luftëtarëve turq u ndoq nga Sinok nga vetë Kryeministri.