16 Shtator 20323

Po, delfinët rozë ekzistojnë, megjithëse janë mjaft të rrallë dhe nuk janë një specie e veçantë e delfinëve. Për këtë arsye, një peshkatar amerikan është habitur kur ka parë një delfin rozë, duke e ndarë menjëherë këtë moment përmes rrjeteve sociale, në mënyrë që ndjekësit e tij të nxiten të komentojnë. Një ngjarje që ka ndodhur në brigjet e Luizianës, në ujërat e Gjirit të Meksikës dhe nuk është hera e parë…

Në videon e shpërndarë nga ky peshkatar, mund të shohim disa delfinë që dalin në sipërfaqe. Asgjë e çuditshme derisa njëri prej tyre ka një trup krejtësisht rozë. Është një gjendje e shkaktuar nga një mutacion gjenetik, që i kthen ata në albinë; Nëse qeniet njerëzore albino karakterizohen nga ngjyra e bardhë, tonet rozë mbizotërojnë te delfinët.

Edhe pse më shumë delfinë rozë janë parë gjatë historisë, shkenca siguron se që nga shekulli i 20-të, janë parë vetëm 20 ekzemplarë të tillë. Fondi Botëror i Kafshëve të Egra (WWF) shton se këto kafshë mund të shihen edhe në lumenj, sepse ato jetojnë në ujërat e ëmbla në pellgjet e lumenjve Amazon dhe Orinoco.

Prandaj emri i tyre është edhe delfinët e lumit Amazon.