04/08/2022

Ish-ministri Ylli Manjani ka publikuar ligjin që që ngarkon me përgjegjësi Edi ramën dhe ministrat e Tij të Turizmit dhe të Brendshëm për vrasjen e kobshme në Himarë të vajzës 7 vjeçare.

‘Meqë janë “dashnorët” e përgjegjësisë individuale, ja ku e kanë ligjin e shkelur. Ja se si e kanë shpërdoruar detyrën duke krijuar pasojë të rëndë, humbjen e jetëve njerëzore!’, shkruan Manjani në Facebook.

Postimi i plotë i Ylli Manjanit:

Ja ku e keni edhe nenin që ngarkon me përgjegjësi Edi ramën dhe ministrat e Tij të Turizmit dhe të Brendshëm.
Ligji me numër 43 i vitit 2020, ka rregulluar lundrimin detar për qëllime turistike.
Që ky ligj të zbatohet,duhej që Edi Rama dhe ministrat e Tij të bënin disa akte nënligjore, brenda 6 muajve i ka urdhëruar Parlamenti!!!

 Me këto akte sigurohet regjistrimi i mjeteve,pronësia e tyre,përdorimi, rregullat e përdorimit e çdo gjë që i bën ato të sigurta.

Por hiç! As 6,as 12,as 24 e as hiç muaj.

As Edi e as ministrat përgjegjës nuk e qethën fare.

Ah po, kanë bërë vetëm një udhëzim për të dhënë lejet e drejtimit, po ato kryesoret hiç .

Po meqë janë “dashnorët” e përgjegjësisë individuale, ja ku e kanë ligjin e shkelur. Ja se si e kanë shpërdoruar detyrën duke krijuar pasojë të rëndë, humbjen e jetëve njerëzore!

Nenin e shkelur nga Rama, Çuçi dhe Kumbaro

Kujtoj se në paraburgim ka sot zyrtarë që s’i kanë bërë asgjë detyrës, por janë në burg. Ndërsa Edi &co tallen me detyrën sipas qejfit, duke marrë jetë njerëzish e s’u hyn gjëmb në këmbë!!!

Dakord, nuk do politikë, po ligj do?!

Ja ku e ka!

E ka shkelur me të gjitha këmbët.

Kjo papërgjegjshmëri i bën përdoruesit e mjeteve lundruese të sillen si të duan. Ndoshta rasti i policit kriminel,nuk do kishte kuptim as ligji, por së paku do dallohej edhe mëqartë përgjegjegjësia individuale e tij. 

Sot këtë përgjegjësi e mban Edi Rama dhe të paktën 2 ministra përgjegjës.

Jo për gjë po e kishin përgatitur më së miri këtë sezon…! E kanë qa.