Orhan Pamuk: – Kthimi në xhami i Hagia Sophia, dëshmi se Turqia nuk është më shtet laik!

11 KORRIK 2020

Një ditë më parë Turqia mori vendimin e madh për ta kthyer kishën Hagia Sophia, në xhami. Ky vendim ka shkaktuar kritika nga liderët fetarë dhe politikë në të gjithë botën.

Orhan Pambuk

Nobelisti i famshëm turk, Orhan Pamuk ka kritikuar vendimin e qeverisë, ndërsa thotë: “Janë miliona turq laikë, si unë, që qajnë kundër këtij vendimi, por zërat e tyre nuk dëgjohen. Shndërrimi i saj në një xhami, po i tregon pjesës tjetër të botës, se për fat të keq ne nuk jemi më laikë.”, u shpreh nobelisti për BBC, duke shtuar se vendimi i Ankarasë hoqi krenarinë që kishin disa qytetarë turq, se po jetonin në një komb laik mysliman.

Shen Sofija Stamboll

K.C/dritare.net