Ngordh breshka më e vjetër në botë në moshën 344-vjeçare

Konsiderohej nga vendasit si “e shenjtë”.

Alagba, breshka më e vjertër në botë ka ngordhur në moshën 344- vjeçare.

Ishte një kafshë shumë e dashur nga popullsia vendase e qytetit të Ogbomoso në Nigeri, gjithashtu edhe nga vizitorët e shumtë që vinin për ta parë nga afër breshkën.

Alagba u konsiderua nga vendasit si “e shenjtë” dhe me fuqi kurative për njerëzit me probleme emocionale.

breshka më e vjetër në botë

Ndihmësi personal i ka thënë se Alagba u soll në mbretëri nga sundimtari i tretë i qytetit, Isan Okumoyede, qindra vite më parë.

o.j/dita