Lufta e Parë Botërore, – Arti që ushtarët i dhuruan nëntokës. (Album)-

Ushtarët francezë e amerikanë, gjatë Luftës së Parë Botërorë lanë copëza arti nëpër tunele, ndërkohë që ishin të izoluar nën tokë.

Çfarë ata i dhuruan nëntokës sot shihet si një trashëgimi e vyer dhe artistike.

copëza arti nëpër tunele

Që nga copëzat e artit të krijuara me dorë e deri tek dhomat nëntokësore, që i kishin përshtatur për mbijetesë.

Ata gdhendën piktura komike ndaj gjermanëve, emra, adresa, simbole kombëtare, fetare si dhe shpikën mënyra për t’u mbrojtur nga minjtë, parazitët dhe rreziqet e tjera nentokësore.

copëza arti nëpër tunele