Ky është kryeqyteti që nuk ka asnjë lypës apo të pastrehë. –

Helsinki është një prej kryeqyteteve me mirëqenien më të lartë në Europë dhe numri i të pastrehëve në këtë qytet është 0. Kjo për shkak se fenomeni i të pastrehëve në këtë vend nuk ekziston.

Qeveria finlandeze i ka marrë masat dhe të pastrehët kanë qenë në qendër të politikave sociale gjatë 30 viteve të fundit.

 

Në vitin 1987, atje kishte më shumë se 18,000 njerëz të pastrehë. Ndërsa shifrat e 2017, tregojnë se ishin rreth 6,600 njerëz të klasifikuar si pa shtëpi.