Dallohet mjeshteria e piktoreve ikonograf, por dhe krijimi i figurva artistike me psikologjne dhe boten e tyre shpirterore, disa here dhe dke dale jashte kanoneve te artit kishtar. Gjashte portrete nga afreskat e kishave tona.

 

Keto portrete dhe shume te tjere, po te perfshijme edhe ato te ktitoreve (financuesve te kishave) jane nje tradite dhe pasuri e artit fikurativ ne truallin tone, por dhe trashegimi kulturore ne artin shqiptar.