Çfarë po ndodh me motin në botë? Akulli ‘mbulon’ shkretëtirën e Saharasë ndërsa, bie borë në Arabinë Saudite

17 JANAR 2021

Ndërsa janari sjell borë dhe akull në shumë pjesë të botës, shkretëtirat e Afrikës dhe Lindjes së Mesme nuk bëjnë pjesë në listën e këtyre vendeve.

Akulli ‘mbulon’ shkretëtirën e Saharasë ndërsa, bie borë në Arabinë Saudite

Akulli ‘mbulon’ shkretëtirën e Saharasë ndërsa, bie borë në Arabinë Saudite

Por këtë muaj,  janë regjistruar reshje dëbore në Sahara dhe temperaturat në Arabinë Saudite kanë shkuar deri në -2 gradë C.

Në foto e shpërndara në rrjet, duket akulli në dunat e rërës në Sahara, në imazhe të ngjashme me ëndrrat ndërsa temperaturat kanë rënë nën zero.

Akulli ‘mbulon’ shkretëtirën e Saharasë ndërsa, bie borë në Arabinë Saudite

Akulli ‘mbulon’ shkretëtirën e Saharasë ndërsa, bie borë në Arabinë Saudite

Ndërkohë në Arabinë Saudite, vendasit dhe të huajt u dyndën në shkretëtirë në rajonin Aseer për të shijuar pamjen e rrallë.

Akulli ‘mbulon’ shkretëtirën e Saharasë ndërsa, bie borë në Arabinë Saudite

Gazeta Shqip