A dime te vleresojme pasurine e etnise tone ! ? –

Veshja shqiptare e grave  -Xhubleta, gjithmone do ruaje sekretet e kulteve e miteve qe shfaq me ornamentet grafike. Ato jane simbole me nje vazhdimesi mijravjcare te ruajtura si pasuri e etnise tone. A e vleresojme kete veshje te mocme dhe te re qe na e ruajten brezat deri ne ditet tona. A i bie ndermend ndokuj qe ta propozoi qe  te futet nga UNESCO si pasuri e njerzimit.

Keto jane pyetjet qe duhet ti drejtojme se pari cdo shqiptar vetvehtes. Pse po ndodh kjo harrese dhe neglizhence ne nje kohe qe parate vershojne lume per gjithfare veprimtarish me vlere e pa vlere.

A dime te vleresojme pasurine e etnise tone apo jemi ba ne fushen e kultures dhe traditave si Kulla e Babelit (Babilonit).

Shenimi: Jaho Bahaj.