Tradhtaret

Janë të betuar armikut ti shërbejn,
Po dhe vendi të kallët flakë,
Asgjë nuk kursejnë,
Popullin të ulin në gjakë,

-II-

Kur ndodhë Lirija,
Jo, tradhtarët nuk gëzohen,
Të mbuluar nga tradhtija,
Armikut i betohen,

-III-

Edhe pse okupatori i flliqët iku,
E u kthy në shtëpi të vetë,
Por, siq vepron armiku,
Në Kosovë i la klyshët,
te ushtruar me vjetë,

-IV-

Klyshët tradhtarë  si qyqe,
Kan infiltëruar poltronët ,
Që ne vendet kyqe
Të vendojn, pionët

-V-

Dukë u thirrë në demokraci,
Vlerë  të imponuar,
Bajn ç`mos ata dilinxhi,
Vendin me shkatrruar,
VI-
Mirë e kan të ditur,
Se popujt në Ballkan,
Fetarisht nuk jan aqë të ngritur,
Por,  për fe kokën e lanë,
-VII-
Na propozojn “një  fe shqiptare”,
Nga Pashko Vasko Shkodrani,
Pa  hy në analizë asë fare,
Pse Ai zotërij, n`atë botë ashtu bani,

-VIII-

Sulmojnë  hoxhollarët,
Pse, “fëmijët ua shqetësojnë”,
Qëllim kan tradhtarët,
Konfliktin shqiptarë -fetar të organizojnë,

- IX-

Të pa ngopur me gjak,
Ata në çdo shtresë të jetës,
Zejn vendet kyqe pa hak,
Për mposhtjen e të vërtetës.

-X –

Më shumë se nëndëdhijet vite,
Vuajtëm në robëri,
Nuk menduam se na përsëritët,
N`besim me na u përzi,

                                                                        -XI–

Tradhtarët na “mësojn”
Se “q`eshtë më e mbarë,
A Krijuesit ti besojmë“,
A “të kthehemi në besim të parë”,

-XII-

“Besimin e parë, të parëve”,
Tradhtarët aspak nuk e dijn,
Por lehin si qejt e gjahëtarëve,
Qëllimin tradhtarë  të arrinë.

-XIII-

Ashtu ngrijn kokën,
Sundimin për ta marrë,
Për te la me gjakë tokën,


Duk nxitur konfliktin fetaro-shqiptarë,
Mustafa Hoxa   Wilerweg 36/a
4600 Olten  Zvicer  Shtatorë 2008

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama