Studimi Miqte e Facebook-ut jane false e te shtirur

Studimi: Miqte e Facebook-ut jane false e te shtirur

Shumica e miqve tuaj në Facebook nuk duan t’ia dinë fare rreth jush dhe me siguri nuk shqetësohen fare për problemet tuaja. Kjo konfirmohet nga një studim i fundit sipas të cilit, ekziston një lidhje shumë e vogël midis të paturit miq në rrjetet sociale dhe dhe të jesh realisht i gatshëm pr të folur me ta rregullisht.

Ribin Dunbar, professor e psikologjisë në Universitetin e Oxfordit, ndërmorri një studim për të zbuluar lidhjet midis miqësisë reale dhe asaj virtuale.

Personi që u morr në studim kishte mesatarisht 150 miq në facebook. Ai deklaroi se vetëm 27 përqind e tyre ishin të sinqertë në raport me të. I jepnin komente, pëlqime ose kritika reale, duke qënë vazhdimisht në kotakt me ta.

Dhe këta ishin persona me të cilët kishte po të njejtën marrëdhënie në jetën reale.

Të tjerët ishin personazhe që i njihte në distancë.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama