Shkrimi qe ju ben te dukeni te zgjuar

Shkrimi qe ju ben te dukeni te zgjuar

Gjeniu i shkencës Albert Anshtajn thuhej se nuk shkruante bukur, por megjithatë së fundi është ndërmarrë një nismë që shkrimi i tij të përdoret në kompjuter. Projekti është prezantuar ditët e fundit në Gjermani dhe ai synon që shkrimi i novelistit të fizikës të gjendet në kompjuter, celularë dhe tableta.

Tipografët të cilët do ta krijojnë këtë janë Harald Geisler dhe Elizabeth Waterhouse. Llojet e shkrimit më të përdorshme dhe të preferuara deri tani në “Word” janë Times, Helvetica dhe Arial. Projekti thuajse është përfunduar dhe thjesht pritet të zbatohet dhe në të mirë të këtij qëllimi në Gjermani ka nisur një fushatë për mbledhje fondesh.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama