Rizgjohet roboti Philae dergon mesazh nga kometa

Rizgjohet roboti Philae, dergon mesazh nga kometa

Mesazhi mbërriti nga 500 milionë kilometra larg. Roboti Philae, që gjendet te kometa 67P, u rizgjua në natën mes të shtunës dhe të dielës.

Objekti i vogël i misionit Rozeta është “riaktivizuar” në mënyrë të papritur nga bllokimi në të cilin ndodhej prej 6 muajsh dhe ka dërguar të dhënat e para nga kometa tek e cila ishte ulur në nëntor, e ashtuquajtura 67P/Churyumov-Gerasimenko.

Lajmi u bë i ditur nga Agjencia Hapsinore Europiane.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama