Reklama tronditese qe tregon fuqine e makijazhit (Video)

Reklama tronditese qe tregon fuqine e makijazhit (Video)

Reklamat e bukurisë priren të jenë false dhe shpesh jo realiste, duke i reklamuar produktet e firmave të ndryshme si pluhur magjik të projektuar për t`i bërë vajzat princesha. Tani, një sër videosh nga Dermabled (një markë e njohur për produktet e makijazhit që mbulojnë defektet) refuzon të pretendojë se realiteti është aq i thjeshtë. Videot tregojnë dy femra të reja, të cilat vuajnë nga probleme të vazhdueshme të lëkurës. Cheri Lindsay vuan nga një sëmundje e pigmentit të lëkurës, që filloi t`i shpërndahej në lëkurë gjatë viteve të kolegjit Cassandra Bankson vuan nga aknet që prej klasës së tretë. Vajzat pozojnë në një sfond të zi dhe prezantojnë fytyrën e tyre të bërë me makijazh, më pas e pastrojnë atë duke treguar problemet e vërteta. Cheri shprehet se problemi i filloi 3 vite më parë dhe se fillimisht ajo ishte e shokuar. Ajo zgjodhi një alternativë për t`ia dalë mbanë me një fytyrë gjysmë të bardhë dhe gjysmë me ngjyrë.






Cassandra nga ana tjetër shprehet se vitet e shkollës kanë qenë të vështira për të dhe se e tallnin shpesh. “Kur gjyshi im po vdiste, ai ishte bota për mua, më thanë se ishte diçka e mirë që po vdiste, pasi kështu s`do të mund ta shihte më fytyrën time. Kur dëgjon gjëra të tilla çdo ditë, është e vështirë ta duash veten” tregon Cassandra.

 

 

 

Reklama tregon sesa i fuqishëm është funksioni i makijazhit për të mbuluar defekte. Çfarë po përpiqen të thonë Cassandra dhe Cheri është se vetja e tyre e vërtetë janë ato, personaliteti i tyre i përgjithshëm dhe jo vetëm fytyra.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama