Rastesia e frikshme e numrit 17. A u rrezuan te gjithe avionet me raketa?

Rastesia e frikshme e numrit 17. A u rrezuan te gjithe avionet me raketa?

Boeing 777, i cilësuar nga ekspertët e aviacionit si një ndër avionët më të sigurtë dhe me të cilin fluturonin sot viktimat e fluturimit MH17, iu dorëzua linjës ajrore Malaysia Airlines, ekzaktësisht 17 vjet më parë, më 17 korrik, 1997 datë që shënon dhe fluturimin e tij të parë.

Sot, pikërisht 17 vjet më vonë, po me 17 korrik ai u rrëzua në afërsi të fshatit Hrabove, në veri të Torez-it, një qytet në Donetsk Oblast, një provincë në pjesën lindore të Ukrainës ndërsa i afrohej kufirit me Rusinë.


Prania e përsëritur e numrit 17 në këtë fatkeqësi, mund të jetë thjesht një koinçidence e frikshme, por që sigurisht nuk mund të lihet pa u vënë re.


Numri 17 njihet që në kohën e romakëve, si numër që njëfarësoj mbart vdekjen. Sipas sistemit të numërave romakë, 17 konvertohet në serinë e gërmave “VIXI” duke formuar fjalën që në latinisht do të thotë “jetova”. Kjo fjalë gdhendej rëndom mbi gurët e varreve në kohën e Romës së Lashtë.


Në Itali numri 17 edhe sot e kësaj dite konsiderohet një numër që ndjell fatkeqësi. është e zakonshme që ndërtesat në Itali të mos kenë katin e 17-të, apo dhomat e hoteleve të mos mbajnë numrin 17. Imagjinoni kaq e forte është frika nga ndjellakeqësia i këtij numri sa Alitalia nuk ka sedilje me numrin 17, kurse Renault modelin e makinës R17 e shiti në Itali si “R177”.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama