Pune e ligjshme ne Gjermani ja profesionet e kerkuara

Pune e ligjshme ne Gjermani, ja profesionet e kerkuara

Ambasadori gjerman në Shqipëri Helmut Hoffman i ka tërhequr veshin qeverisë shqiptare duke thënë se po merret shumë pak me çështjen e azilkërkuesve.

Sipas tij kjo është një çështje shumë serioze dhe kërkon vëmendje të veçantë.

Duke folur për Shqiptarja.com ai ka bërë publike edhe një listë me profesionet kërkuara në Gjermani.

“Tregu gjerman ka nevojë për një sërë profesionistësh, por personat që kanë shkuar me një procedurë azilkërkimi ia kanë hequr vetes mundësinë e punësimit”, tha Hoffman.

Ja profesionet e kërkuara në tregun gjerman:

    Inxhinier mekatronik
    Ekspert i sistemeve mekatronike
    Mekatronik bachelor
    Teknik mekatronik
    Inxhinier elektronik
    Inxhinier i industrise elektronike
    Inxhinier në Teknologji industriale
    Inxhinier ndërlidhës
    Teknik për mjete automatike
    Teknik në sistemet autonomë robotikë
    Elektroteknik
    Inxhinier ndërtimi
    Inxhinier rrufpritësesh
    Inxhinier elektrik
    Elektricist
    Inxhinier i Elektronikës infrastrukturore
    Teknik i pajisjeve elektronike
    Mekanik i makinave elektronike
    Inxhinieri industriale
    Teknik i pajisjeve fiskale
    Teknik i objekteve elektronike
    Programues elektronikë
    Rregullues frigoriferi
    Arkitekt
    Hidraulik
    Shofer treni
    Mjek profesional
    Infermier/e
    Teknik ortopedike
    Teknik anestezie
    Teknik kondicionerësh etj...


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama