Popullsia e kryeqytetit te Azerbajxhanit

Popullsia e kryeqytetit te Azerbajxhanit

Baku është kryeqytet i Azerbajxhanit. Ai  shtrihet në pjesën Jugore të gadishullit Abseron. Sipas regjistrit të popullsisë së vitit 2007 në Baku kanë jetuar 2 milionë banorë. Së bashku me rrethinat Baku ka rreth 3 milionë banorë. Arsyeja e një numri të tillë është numri i madh i refugjatëve dhe personave të zhvendosur. Po ashtu, në këtë vend në 2007-ën jetonin 2,075,000 banorë, ndërsa grupet kryesore etnike janë:

Azerë 92.8% (1,925,600)

Rusë 4% (83,000)

Turq 2.1% (43,575)

Esbullah 0.2 %

Të tjerë 0.9 %

I njohur më parë si ‘Qyteti i Zi’, për shkak të ndotjes nga nafta, kryeqyteti Baku po përjeton një transformim të madh. Horizonti i qytetit po mbulohet çdo ditë e më shumë me ndërtesa të mrekullueshme, që nga ''TV Tower'' deri te kullat pothuajse të përfunduara ''Flame Towers''.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama