Pllaka e Sulltanit ne Lezhe studiuesit Te vendosim heronjte tane

Pllaka e Sulltanit ne Lezhe, studiuesit: Te vendosim heronjte tane

Pllaka në osmanisht e vendosur në Kalanë e Lezhës ka shkaktuar reagime të ashpra. Për studiuesit, Ministrja e Kulturës nuk ka kulturë dhe nuk e njeh aspak historinë.

Sipas Trashaj, në hyrje të Kalasë, edhe më parë ka patur pllakate të tilla si emblemat e Dukagjinasve, Skurajve apo ajo e Arbërit dhe nuk mund të vlerësohet një pushtues.

Vetëm një ditë pas ceremonisë, pllaka është dëmtuar.

Me mbishkrimin në osmanisht, si kujtesë rikonstruksionin e këtij objekti historik nga Sulltan Sulejmani në vitin 1522, në Lezhë kërkohet heqja e pllakës nga hyrja e Kalasë për të kaluar në muze.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama