Per kete femije nuk ka dite te pare te shkolles

Per kete femije nuk ka dite te pare te shkolles

Sot është dita e parë e shkollës dhe fëmijët, ashtu si edhe adoleshentët janë ulur në bankat e dijes për herë të parë për vitin shkollor 2015-2016.

Mirëpo, për këtë vogëlush që rrëmon në kazanët e mbeturinave, vetëm 50 metra larg shkollës “Edith Duram”, sot është ditë “pune”.

Fotot janë shkrepur nga antropologu Përparim Kabo.  “Dita e parë e shkollës. Një gëzim i përligjur mbarë shoqëror, sepse edukimi është themeli dhe vetëm tek ai duhet të besojmë”, shkruan Kabo.

“Mirënjohje të gjithë mësuesve kudo në atdhe, e në veçanti atyre të klasës së parë. Pashë entuziazëm rrugëve, por pashë edhe këtë djalin që në ditën e parë të vitit shkollor ishte në punë, 50 m larg shkollës “Edith Duram”, përfundon antropologu Kabo.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama