Parashikimet e teknologjise per 2016...

Parashikimet e teknologjise per 2016...

Një vit i ri erdhi dhe në botën e teknologjisë, duket se nuk kanë ndryshuar shumë gjëra. 2015 ishte ndoshta një vit relativisht modest kur bëhet fjalë për risitë e mëdha, me shumë nga këto zhvillime në thelb si vijim i tendencave më të mëdha që ka filluar ose janë shpallur për herë të parë në vitin 2014. Makina autonome, shtëpitë e zgjuara, realitete virtual, drone, Windows 10, smartphones të ndryshëm kanë qenë fillesat e 2014 dhe që kanë vazhduar të zhvillohen gjatë këtij viti të kaluar.

Duke parë përpara për 2016, priten ndryshime që, në sipërfaqe, gjithashtu nuk duket se përbëjnë më shumë në fillim, por në fakt do të jenë ndryshime kyçe themelore.

 

5 parashikimet e teknologjisë për 2016 nga Recode:

 

Parashikimi 1: Vdekja e platformave softuerike, rritja e MetaOS

Platformat software si iOS, Windows dhe Android kanë shërbyer si shtylla kurrizore të industrisë së teknologjisë së lartë dhe ekonomisë së teknologjisë për mjaft kohë, kështu që mund të duket pak qesharake për të parashikuar dështimin e tyre. Megjithatë, unë besoj se muret mbështetëse të këtyre ekosistemeve kanë filluar të shkërmoqet.Ne jemi duke parë duke u ndërtuar kompani si MetaOS – një shtresë platformë-si të programeve dhe shërbimeve që mbetet e pavarur nga çdo platformë bazë pajisje për të dhënë aftësitë kritike që njerëzit janë në fund të fundit duke kërkuar për të aksesuar.Parashikimi 2: Maturimii tregut çon në rritjen e specializimit

Epoka e produkteve që të apelojnë për një seksion të gjerë të të gjithë konsumatorëve po i vjen fundi, dhe është duke u zëvendësuar nga një epokë të re, ku ne do të shohim më shumë produkte të cilat janë të fokusuara më fort në grupe të veçanta të konsumatorëve. Kategoritë Produkt kryesor janë maturuar, dhe është e vështirë për të gjetur kategori të gjera të reja të prodhimit për një gamë të gjerë të konsumatorëve në të njëjtën mënyrë që PC, tableta dhe smartphones kanë.


Parashikimi 3: Kontrolli i realitetit nga Apple çon në investim të madh

Apple ka pasur një :vrap” të pabesueshem në krye të teknologjisë për mjaft kohë dhe, të jemi të qartë, unë nuk jam duke thënë se 2016 është viti që kjo do të përfundojë. Ajo që unë jam duke thënë, megjithatë, është se 2016 është viti që kompania do të përballet me disa nga sfidat e saj më të mëdha, dhe viti që “fushë shtrembërimi i realitet” përreth Apple do të fillojë të zbehet. Me dy të tretat e të ardhurave të saj të varur në një linjë të vetme të produktit (iPhone) po drejtohet në realitetin e një ngadalësimi të tregut global të celularëve smart. Kompania do të duhet të bëjë disa baste të mëdha të reja në vitin 2016 në mënyrë që të ruajë pozitën e saj udhëheqëse në treg.Parashikimi 4: Ndryshim në software dhe shërbime

Shumica e kompanive kanë mësuar tashmë se është shumë e vështirë për të fituar para në hardware vetëm, dhe ky trend do të keqësohet në vitin 2016. Me rënie të pritshme në tableta dhe PC, rrafshim të tregut të celularëve të zgjuar, ne jemi pranë fundit të një disa-dekada të gjata të rritjes sëhardware. Ne do të shohim kompanitë që kanë qenë kryesisht apo edhe vetëm të varur nga shitjet e hardware, se do të duhet të marrin disa vendime të vështira për të evoluar në epokën e software dhe shërbimeve.

 

Parashikimi 5: Makina pa drejtues, përmirësime së asistencës

Avancimet teknologjike në automobilat kanë qenë mbresëlënëse gjatë vitit të kaluar, me idenë e një makine të automatizuar, duke lëvizur nga science fiction në realitetin e përditshëm. Megjithatë, ka ende sfida të mëdha legjislative, sociale dhe teknologjike që duhet të tejkalohen para së rrugët tona të mbushen me makina pa drejtues.

Avancimet e vërteta që kanë filluar të ndodhin në sistemet e avancuara (ADAS) të asistencës së shoferëve, të tilla si paralajmërimet në korsi-nisje, frenim automatik, kontrollet më të sofistikuar së të ngarit etj, ofrojnë disa përfitime shumë të dobishme të sigurisë. Edhe shitësit e makinave duket të jenë të përqendruar më shumë në dhënien e vizionittë tyre makinës autonome, sesa në atë që thjesht shesin.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama