Norvegji rastesisht zbulohet piktura e Skenderbeut

Norvegji, rastesisht zbulohet piktura e Skenderbeut

Rastësisht gjatë një vizite familjare në një familje norvegjeze, një familje shqiptare mbetën të habitur kur në murin e antikuareve të mikpritësit norvegjez ishte edhe kjo pikturë e panjohur deri më tani për dhe për ta.


Piktura ishte sjellë nga Rusia (Shën Peterburg) në Norvegji në vitin 1920. Ishte koleksion, prapë i një të panjohuri hebre. Që nga viti 1920, kjo pikturë ruhet në familjen norvegjeze si pikturë me vlerë të madhe vjetërsie dhe arti.


Figura e Skënderbeut ka tërhequr vëmendjen e shumë autorëve dhe artistëve të Evropës kështu që nuk është cudi që kjo pikturë të gjendet edhe në Norvegjinë e largët.
Holberg që konsiderohet si themeluesi i letërsisë moderne daneze dhe norvegjeze i ka kushtuar një libër Skënderbeut.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama