Nje gjirafe e tepert vritet dhe u hidhet luaneve ne nje kopesh zoologjik danez

Nje gjirafe e tepert vritet dhe u hidhet luaneve ne nje kopesh zoologjik danez

Nje gjirafe e quajtur Marius, 18 muajshe nuk i shmang dot ligjet e xhunglës as brenda nje kopeshti zoologjik.

 

Drejtori shkencor i Kopeshtit Zoologjik ne Kopenhagen insistoi se nuk kishte zgjidhje, por duhej qe te vrisnin gjirafen e re pavarësisht protestes globale nga të dashuruar të kafshëve .

 

Xhirafa e vrare

Bengt Holst tha se Marius, i cili ishte pjese e një nga një grupi tetë gjirafash dhe, ishte caktuar për t'u eliminuar pasi kishte shumë gjirafa me gjene të ngjashme ne programin Europian te mbarështimit

 

"Gjirafat shumohen shume mire sot, dhe kur te zgjedhim per ate qe do mbijetoje, duhet te zgjedhim ate me gjenet me te mira" tha z Holst BBC pasi Marius u ekzekutua me nje arme me shkarkese elektrike.

 

Pas ekzekutimit te gjirafes, pjesetaret e kopeshtit zoologjik ftuan te pranishmit qe te merrnin pjese ne nje autopsi publike duke demonstruar konstruktin e saj nderkohe qe copetonin trupin e saj duke e ndare ne pjese. Mishi i gjirafes eshte perdorur per te ushqyer luane te tjere te kopeshtit zoologjik. Mesohet qe Holst te jete cituar duke thene se: "Do të ishte absolutisht qesharake për të hedhur larg disa qindra kilogramë mish"

Marius, gjirafa e vrare ne Kopenhagen

Mbetjet e Marius u ushqyer të luanëve në kopshtin zoologjik -së ( AP )


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama