Lulzim Myrto

Lulzim Myrto
Ka lindur në Tiranë, në vitin 1969.
Pas Liceut Artistik, Tiranë ka mbruar Akademinë e Arteve në Tiranë në degën Skenografi-kostumografi.
Është pjesmarrës në shumë ekspozita kolektive në Galerinë Kombëtare të Arteve Tiranë, në vitin 1990 dhe 1994,  në ekspoziten kolektive në Galerinë e Akademisë së Arteve, në vitin 1995 ka marrë çmimin e Parë për kostumografi. Është pjesmarrës në ekspozitën e çelur në “Neo Art Galeri Nathimgam Egland, viti 2000 dhe në vitin 2001 në Galerin  “Mall” Londer.
Në vitin 2008 hapi ekspozitën personale në Qendren Kulturore “Porta” në Athinë Greqi.
Motoja e artistit është: “…I ndergjegjëshëm se mundësia për t'ju shmangur gjithçkaje dhe gjithkujt është shumë e vogël, individualitetet janë ndjeshmëritë pa mbarim të universit... duke shpresuar se një fraksion i kësaj ndjeshmërie jam dhe unë, kam kërkuar dhe realizuar artin që kam dëshiruar…“ 

Tel: 0694069909
Lulzim Myrtaj@hotmail.com

Disa Foto nga Piktori vijojne me poshte :


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama